2011-06-29 16:32:11• hírek • Szatmar.ro

Táncosok az asztal mellett

Szerdán ismét sor került a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság szokásossá váló sajtótájékoztatójára, amelyen Florin Gal alaposan meglepte a jelenlévőket: a labdarúgás, a motorkerékpározás és a vívás után ezúttal ugyanis, némi képzavarral élve, a tánc került terítékre. A vendég ugyanis a Vonház-család volt.

A tíz éves Ingrid és a tizenkét esztendős Erik immár öt éve táncolnak versenyszerűen, amely idő alatt, minden túlzás nélkül állítható, egy halom érmet nyertek úgy itthon, mint külföldön. „Először Ingrid akart táncolni, miután látott a televízióban egy táncversenyt, és megtetszettek neki a hölgyek ruhái. Ezután vittük el a Dance Club 92-be, és aztán Erik is ottragadt vele, az edzőjük pedig Gabriela és Ioan Merghes", mesélte Vonház Ildikó, a két táncos csemete édesanyja.

A két tehetség külföldön többek között Budapesten, Ungváron és Stuttgartban is fellépet már. Előbb a hobby kategóriában szerepeltek, majd az E és D kategóriákon túljutva immár a C osztályban versenyeznek.



Amint azt Tamás apuka elmondta, a gyerekek hetente hét-nyolc edzést tartanak, ám a versenyek előtt külön gyakorlás is van. A testvérpár Ukrajnában is szokott készülni, ám nem csak ezért számít drága sportnak a versenytánc. „A sportág elég költséges, a versenyruházatot évente kell cserélni, és persze a standard és a latin táncoknak is külön kosztümje van", mondta az apuka.

A standard táncok egyébként - melyeket részben már a 20-as években is táncoltak a versenyeken - a jelen versenyprogramban a következők: angolkeringő, tangó, bécsi keringő, slowfox és quickstep. A latin táncok kategóriában a cha-cha-cha-t, a sambát, a rumbát, a paso doble-t és a jive-ot mutatják be, immáron 1968 óta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: